Vierkant

Bereken vierkant m

m

Rond

Bereken rond m

Driehoek

Bereken driehoek m

m

Graszoden kopen bij Weren Graszoden

Graszoden kopen voor uw nieuwe gazon? Verse graszoden van uitstekende kwaliteit zijn belangrijk voor een gezond gazon. In onze kwekerij worden ze met veel zorg en aandacht gekweekt. Wilt u meer informatie over onze grasmatten? Vraag dan een offerte aan en vul onze prijs module in. Als vakkundige kwekerij helpen wij u graag.

De beste grasmatten kopen voor een scherpe prijs

Graszoden zijn meestal binnen één dag aan te leggen, inclusief het egaliseren van de grond. Na aanleg geniet u op elk moment van de dag van een fris, groen uitzicht. De voordelen van onze graszoden zijn:

  • Wij bezorgen hoge kwaliteit graszoden;
  • Vers gesneden per order;
  • Wij hebben een snelle levering van graszoden door heel Nederland.

Wanneer zijn graszoden te koop?

Wanneer u gras zaait, kijkt u de eerste weken tegen een kale zandvlakte aan. Het duurt zeker zes tot acht weken voor u op uw grasmat kunt lopen. Verder wordt er vaak onterecht gedacht dat graszoden alleen gekocht én gelegd kunnen worden in het voorjaar. Dit is niet waar, want alleen wanneer er vorst in de grond zit, is het ongeschikt om graszoden te kopen. Dan kunnen graszoden zich namelijk niet wortelen. De beste periode om grasmatten te kopen is wanneer de bodemtemperatuur hoger is dan het vriespunt. De groeiomstandigheden zijn dan voor gras ideaal. Besluit u in januari of februari graszoden te kopen en gaat het enkele dagen na de aanleg vriezen? Dat is geen probleem. De groei van het gras stopt tijdelijk. Zodra het weer warmer wordt, gaat de grasmat verder met wortelen.

Hoe verzorgt u de grasmatten nadat ze gelegd zijn?

In elk seizoen is het van groot belang dat de pas gelegde graszoden veel water krijgen. Dat betekent dat u de eerste weken bijna dagelijks moet sproeien. Op warme, droge zomerse dagen raden wij zelfs aan om driemaal daags een half uur te sproeien: 's ochtends, 's middags en 's avonds. Midden op de dag sproeien is geen enkel probleem; het gras kan daardoor niet verbranden.

 

Checklist voor graszoden kopen

Wilt u graszoden kopen en bent u benieuwd wat de stappen zijn van tevoren? Er zijn een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. 

Ten eerste berekent u hoeveel vierkante meter u nodig heeft. Dit doet u door de lengte van de tuin in meters te vermenigvuldigen met de breedte. Tel hier tien procent snijverlies bij op om te voorkomen dat u net een klein stukje graszoden te kort komt. 

Ten tweede is het belangrijk dat u voor de juiste grassoort kiest. Niet alle grassoorten zijn bijvoorbeeld geschikt om intensief belopen te worden. Bij Weren Graszoden verkopen we speelgras. Dit bestaat uit roodzwenk, veldbeemd en Engels raaigras. Dit mengsel is geschikt om op te lopen en te spelen of als siergazon.

Vervolgens is het belangrijk dat de ondergrond gereed wordt gemaakt voordat u de graszoden ophaalt of laat leveren. Deze moet worden omgespit, bemest en onkruidvrij worden klaargemaakt. Daarna geëgaliseerd en met een tuinwals of plank stevig worden aangedrukt. 

Tenslotte dient u het bovenste laagje grond van ongeveer een centimeter los te harken. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet nat. Strooi vervolgens een laagje speciale graszodenmest. Dit zorgt ervoor dat de wortels zich beter ontwikkelen en dat uw graszoden zich sneller hechten aan de ondergrond.

Bij Weren Graszoden koopt u deze mest voor € 16,50 per emmer van 5 kilo. Dit is voldoende voor een gazon van 100 m².

Om alles uit uw nieuwe grasmat te halen, raden wij aan om deze goed te onderhouden. Op de pagina onderhoud gazon vindt u meer informatie hierover.

 

Online graszoden kopen

U vraagt een offerte aan door een mail te sturen naar: info@werengraszoden.nl of te bellen naar: 0492-322773. Als vakkundige kwekerij laten wij graag aan u zien waarom graszoden online aanschaffen bij Weren Graszoden een slimme keuze is. Om alvast kennis te maken met onze dienstverlening, kunt u terecht onder onze galerij of een bezoekje brengen aan Facebook.