Vierkant

Bereken vierkant m

m

Rond

Bereken rond m

Driehoek

Bereken driehoek m

m

Mijn slideshow

Weren graszoden foto tractor op prachtige grasmat

Graszoden kopen

Graszoden kopen voor uw gazon? Verse graszoden van uitstekende kwaliteit zijn belangrijk voor een gezond gazon. In onze kwekerij worden graszoden met veel zorg en aandacht gekweekt. Wilt meer informatie over onze graszoden? Vraag dan een offerte aan en vul onze prijs module in. Als vakkundige kwekerij helpen wij u graag.

 

Graszoden kopen voor een scherpe prijs

Graszoden zijn meestal binnen één dag aan te leggen, inclusief het egaliseren van de grond. Na aanleg geniet u op elk moment van de dag van een fris, groen uitzicht. U koopt uw graszoden bij Weren Graszoden vanwege het volgende:

  • Kwaliteit graszoden;
  • Vers gesneden per bestelling;
  • Snelle levering van graszoden door heel Nederland.

 

Belangrijk om rekening mee te houden

Wanneer u gras zaait, kijkt u de eerste weken tegen een kale zandvlakte aan. Het duurt zeker zes tot acht weken voor u op uw grasmat kunt lopen. Verder wordt er vaak onterecht gedacht dat graszoden alleen gekocht én gelegd kunnen worden in het voorjaar. Alleen wanneer er vorst in de grond zit, is het ongeschikt om graszoden te kopen. Dan kunnen graszoden zich namelijk niet wortelen. Besluit u in januari of februari graszoden te kopen en gaat het enkele dagen na de aanleg vriezen? Dat is geen probleem. De groei van het gras stopt tijdelijk. Zodra het weer warmer wordt, gaat de grasmat verder met wortelen.

In elk seizoen is het van groot belang dat de pas gelegde graszoden veel water krijgen. Dat betekent dat u de eerste weken bijna dagelijks moet sproeien. Op warme, droge zomerse dagen raden wij zelfs aan om driemaal daags een half uur te sproeien: 's ochtends, 's middags en 's avonds. Midden op de dag sproeien is geen enkel probleem; het gras kan daardoor niet verbranden.

 

Checklist voor graszoden kopen

Wilt u graszoden kopen en bent u benieuwd wat de stappen zijn van tevoren? Er zijn een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. 

Ten eerste berekent u hoeveel vierkante meter u nodig heeft. Dit doet u door de lengte van de tuin in meters te vermenigvuldigen met de breedte. Tel hier tien procent snijverlies bij op om te voorkomen dat u net een klein stukje graszoden te kort komt. 

Ten tweede is het belangrijk dat u voor de juiste grassoort kiest. Niet alle grassoorten zijn bijvoorbeeld geschikt om intensief belopen te worden. Bij Weren Graszoden verkopen we speelgras. Dit bestaat uit roodzwenk, veldbeemd en Engels raaigras. Dit mengsel is geschikt om op te lopen en te spelen of als siergazon.

Vervolgens is het belangrijk dat de ondergrond gereed wordt gemaakt voordat u de graszoden ophaalt of laat leveren. Deze moet worden omgespit, bemest en onkruidvrij worden klaargemaakt. Daarna geëgaliseerd en met een tuinwals of plank stevig worden aangedrukt. 

Tenslotte dient u het bovenste laagje grond van ongeveer een centimeter los te harken. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet nat. Strooi vervolgens een laagje speciale graszodenmest. Dit zorgt ervoor dat de wortels zich beter ontwikkelen en dat uw graszoden zich sneller hechten aan de ondergrond. Bij Weren Graszoden koopt u deze mest voor € 16,50 per emmer van 5 kilo. Dit is voldoende voor een gazon van 100 m².

Om alles uit uw nieuwe grasmat te halen, raden wij aan om deze goed te onderhouden. Op de pagina onderhoud gazon vindt u meer informatie hierover.

 

Online graszoden kopen

U vraagt een offerte aan door een mail te sturen naar: info@werengraszoden.nl of te bellen naar: 0492-322773. Als vakkundige kwekerij laten wij graag aan u zien waarom u uw graszoden koopt bij Weren Graszoden. Om alvast kennis te maken met onze dienstverlening, kunt u terecht onder onze galerij of een bezoekje brengen aan Facebook.