Vierkant

Bereken vierkant m

m

Rond

Bereken rond m

Driehoek

Bereken driehoek m

m

Mijn slideshow

Weren graszoden foto tractor op prachtige grasmat

Graszoden bestellen

Graszoden bestellen van uitzonderlijk hoge kwaliteit? Graszoden zijn dé snelste manier om uw tuin van een egaal groen én gezond gazon te voorzien. Wij kweken alle graszoden met veel zorg, aandacht en voor een scherpe prijs. Vraag een offerte aan en vul onze prijsmodule in. Als vakkundige kwekerij helpen wij u graag.

Graszoden bestellen voor een scherpe prijs

Graszoden zijn meestal binnen één dag aan te leggen, inclusief het egaliseren van de grond. Na aanleg geniet u op elk moment van de dag van een fris, groen uitzicht. U koopt uw graszoden bij Weren Graszoden vanwege het volgende:

  • Kwaliteit graszoden;
  • Vers gesneden per bestelling;
  • Snelle levering van graszoden door heel Nederland.

Belangrijk om rekening mee te houden

Wanneer u gras zaait, kijkt u de eerste weken tegen een kale zandvlakte aan. Het duurt zeker zes tot acht weken voor u op uw grasmat kunt lopen. Verder wordt er vaak onterecht gedacht dat graszoden alleen gekocht én gelegd kunnen worden in het voorjaar. Alleen wanneer er vorst in de grond zit, is het ongeschikt om graszoden te kopen. Dan kunnen graszoden zich namelijk niet wortelen. Besluit u in januari of februari graszoden te kopen en gaat het enkele dagen na de aanleg vriezen? Dat is geen probleem. De groei van het gras stopt tijdelijk. Zodra het weer warmer wordt, gaat de grasmat verder met wortelen.

In elk seizoen is het van groot belang dat de pas gelegde graszoden veel water krijgen. Dat betekent dat u de eerste weken bijna dagelijks moet sproeien. Op warme, droge zomerse dagen raden wij zelfs aan om driemaal daags een half uur te sproeien: 's ochtends, 's middags en 's avonds. Midden op de dag sproeien is geen enkel probleem; het gras kan daardoor niet verbranden.

Checklist voor graszoden kopen

Gras kopen: rekening houden met

  1. Bereken hoeveel vierkante meter u nodig heeft. Dit doet u door de lengte van de tuin in meters te vermenigvuldigen met de breedte. Tel hier tien procent snijverlies bij op om te voorkomen dat u net een klein stukje graszoden te kort komt.
  2. Kies de juiste grassoort; niet alle grassoorten zijn bijvoorbeeld geschikt om intensief belopen te worden. Weren Graszoden verkoopt speelgras. Dat is een mengsel van roodzwenk, veldbeemd en Engels raaigras. Dit mengsel is niet alleen bijzonder geschikt om op te lopen en te spelen, maar kan ook prima dienst doen als siergazon.
  3. Maak de ondergrond gereed voordat u de graszoden ophaalt of laat leveren. Omgespit, bemest én onkruidvrij klaargemaakt. Vervolgens geëgaliseerd en tot slot met een tuinwals of plank stevig aangedrukt.
  4. Vlak voor de graszoden gelegd worden, dient u het bovenste laagje grond van ongeveer een centimeter los te harken. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet nat. Strooi tenslotte een laagje speciale graszodenmest. Dit zorgt ervoor dat de wortels zich beter ontwikkelen en dat uw graszoden zich sneller hechten aan de ondergrond. Bij Weren Graszoden koopt u deze mest voor € 16,50 per emmer van 5 kilo. Dit is voldoende voor een gazon van 100 m².

Om alles uit uw nieuwe grasmat te halen, raden wij aan om deze goed te onderhouden. Meer informatie hierover vindt u onder onderhoud gazon.

Online graszoden bestellen

U vraagt een offerte aan door een mail te sturen naar: info@werengraszoden.nl of te bellen naar: 0492-322773. Als vakkundige kwekerij laten wij graag aan u zien waarom u uw graszoden koopt bij Weren Graszoden. Om alvast kennis te maken met onze dienstverlening, kunt u terecht onder onze galerij of een bezoekje brengen aan Facebook.