Vierkant

Bereken vierkant m

m

Rond

Bereken rond m

Driehoek

Bereken driehoek m

m

Graszoden leggen, in 7 stappen een nieuw gazon

Graszoden leggen in uw tuin voor een nieuw gazon met een natuurlijke, groene grasmat? Dan bent u bij Weren Graszoden aan het juiste adres. Wij verkopen en leggen namelijk topkwaliteit graszoden voor een scherpe prijs. Bereken eenvoudig uw prijs aan de hand van onze prijs module. Voor het aanvragen van een offerte verzoeken wij u om contact met ons op te nemen. Als gespecialiseerde kwekerij in graszoden helpen wij u graag. Een compleet nieuw gazon leggen hoeft niet moeilijk te zijn. Weren Graszoden geeft u advies en tips over hoe u de graszoden kunt leggen. Indien u er niet uitkomt dan is er ook de optie om het leggen van de graszoden uit te besteden. Wij werken samen met een kwalitatieve externe partij die hierin gespecialiseerd is.

Vakkundig graszoden laten leggen

Zowel particulieren als hoveniers kunnen uitstekend bij ons terecht voor het kopen van graszoden. U kiest met graszoden voor een snelle oplossing voor uw gazon. Zo zijn graszoden na enkele weken vastgegroeid. Hierdoor heeft u geen last van vogels die het graszaad oppikken. Dit zorgt ervoor dat u geen onkruiden krijgt. Bovendien kunt u bij ons rekenen op:

  • topkwaliteit graszoden;
  • vers gesneden per bestelling;
  • snelle levering van graszoden door heel Nederland.

Kortom, bij Weren Graszoden verkrijgt u dichte, onkruidvrije graszoden. Verder zijn onze kweekvelden ingezaaid met graszaadmengels en rassen. Kwaliteit gegarandeerd.

Graszoden leggen, wanneer begint u?

Na de aanleg van graszoden is uw gazon of speelveld al binnen één dag klaar. Maar wanneer kunt u graszoden leggen? Graszoden kunt u het hele jaar door aanleggen, mits de ondergrond niet bevroren is. In de praktijk zijn januari en februari daarom vaak minder geschikt, maar in een zachte winter kunt u ook in deze maanden graszoden aanleggen. Wanneer het kort na het aanleggen van de grasmat gaat vriezen, zullen de graszoden niet afsterven. Zodra het weer warmer wordt, zullen de graszoden verder wortelen.

Behandeling van grasrol

Graszoden moet u zien als levend materiaal. Een opgerolde graszoden blijft 24 uur in goede conditie en na twee dagen begint deze af te sterven. Wanneer deze is begonnen met afsterven is deze niet meer bruikbaar om een gazon van te maken. Daarom vragen graszoden om een goede verzorging, dus willen we u het advies geven om niet de grasrollen in de zon te leggen. Dek de grasrollen af om uitdroging te voorkomen. Ook is het belangrijk om niet in extreme grondcondities de graszoden te leggen, oftewel niet in uitgedroogde of bevroren grond. Mocht het direct leggen van de graszoden niet mogelijk zijn, dan is uitrollen en met water besproeien noodzakelijk. Volg verder ons stappenplan hieronder en behaal in 7 stappen uw droom gazon!

Mooie goodkope graszoden

Stappenplan voor gras of grasmatten leggen

Stap 1: grond spitten

U begint met de grond te spitten indien deze ongelijk ligt, sterk verdicht is en/of als er te veel onkruid groeit. Tevens kunt u de voedingstoestand van de grond verhogen door Composana verbeteringsgrond in de bovenste 5 cm te verwerken. Dit zit in zakken van 70 ltr verpakt wat bij ons verkrijgbaar is. Advies is om per 10 m² 1 zak te verdelen over de grond. Voor een optimaal resultaat dient u de graszoden op een goed voorbewerkte ondergrond te leggen, welke voldoende vocht en voedingsstoffen bevat.

Stap 2: ondergrond vlak maken

Voor het aanleggen van graszoden moet de ondergrond volkomen vlak zijn. Bovendien moet deze door rollen of aandrukken weer in vaste toestand komen. U kunt de ondergrond vlak maken met een hark of afrijen met een plank. Als de zode eenmaal ligt, moet 'nazakken' uitgesloten zijn. Dit voorkomt putten en bulten en dus een slechte, oneffen maaihoogte. Na aandrukken moet u het bovenste grondlaagje ongeveer 1 centimeter los harken. Tijdens alle bewerkingen mag de grond wel vochtig zijn, maar niet nat. Op een dichtgesmeerde grond zal het gras moeilijk aanslaan. Wacht daarom tot de grond voldoende droog is.

Stap 3: grondbewerking met graszodenmest en korrelkalk

Na de grondbewerking is een bemesting met kunstmest nodig. Dit zorgt voor een betere aangroei van de graszoden. Strooi 5 kg graszodenmest per 80 m². Deze graszodenmest wat speciaal is samengesteld voor aanleg van graszoden is bij ons verkrijgbaar. Als de ondergrond helemaal vlak ligt strooi dan de graszodenmest verdeeld uit over de grond. Strooi daarna 5 kg korrelkalk per 25 m2 over de grond. Dit is beter voor de grond om verzuring tegen te gaan zodat mos minder kans heeft om te groeien en het nieuwe gras voedingsstoffen beter op kan nemen. Deze korrelkalk is bij ons verkrijgbaar.

Stap 4: uitrollen van graszoden

Direct voor het uitrollen van de graszoden moet de grond enigszins vochtig zijn. Hier kunt u een tuinsproeier voor gebruiken. Liefst twee dagen van te voren aan deze werkzaamheden beginnen, maar maak de grond niet te nat. Rol de graszoden zodanig uit dat deze strak tegen elkaar komen te liggen. Werk op en neer, zoals u laminaat legt.

Stap 5: aanrollen van graszoden

Na het leggen van de graszoden is stevig aanrollen noodzakelijk. Geef nu voldoende water, zodat de Graszoden beter contact maken met de grond en de grasmaten dichter tegen elkaar komen te liggen. Houd de eerste paar weken de vochttoestand in de gaten. Bij droog of warm weer regelmatig water geven om uitdrogen te voorkomen. Zowel in de ochtend, middag als avond een half uur per keer sproeien. Geef in de eerste vijf weken na het leggen van de graszoden in geen geval kunstmest. Goed water geven kunt u ook in de zon doen, hierdoor verbrandt het gazon niet.

Stap 6: grasmaaien

Twee á drie weken na het uitrollen zijn de graszoden vastgegroeid. Het gevaar van uitdrogen is nu veel minder groot. Het geven van water wordt beperkt om de planten tot een diepere beworteling te dwingen. Afhankelijk van het jaargetijde zal er vrij snel na het leggen van de graszoden gemaaid moeten worden. Meestal is dat reeds na één week het geval. De maaimachine moet scherp zijn en afgesteld op de juiste maaihoogte. Dit is ongeveer 2 tot 3 cm.

Stap 7: nabehandeling graszoden leggen

De eerste maand dient het gazon of speelveld nog voorzichtig te worden behandeld. Er kan nog niet op worden gelopen of gespeeld. De graszoden moeten eerst stevig met de ondergrond zijn vastgegroeid. Om het gras groeiende te houden, moet het gras in het groeiseizoen regelmatig bemest worden. Maar pas op voor het verbranden van het gras. Gebruik nooit meer dan 1-2 kg stikstofmeststof per 100 m². Er zijn ook speciale gazonmeststoffen in de handel die minder problemen en risico's geven. Sproei meststoffen meteen na het strooien goed in de graszoden of strooi net voor een regenbui de kunstmest uit.

Bestel uw graszoden voor een scherpe prijs

Overtuigd? Koop uw graszoden bij Weren Graszoden. Hiervoor verzoeken wij u om contact met op te nemen. Bel: 0492-322773. Weren Graszoden: graszoden leggen op een vakkundige én transparante wijze.