Vierkant

Bereken vierkant m

m

Rond

Bereken rond m

Driehoek

Bereken driehoek m

m

Waarom graszoden?

Graszoden zijn een prima manier om snel een aantrekkelijke tuin te creëren. Er zijn veel redenen om voor graszoden te kiezen:

  1. Graszoden zijn relatief goedkoop vergeleken met bodembedekkers zoals natuursteen, baksteen of hout.
  2. Graszoden zijn eenvoudig en snel te leggen.
  3. Doordat de graszoden zacht zijn, kunnen kinderen er heerlijk op spelen, volwassenen kunnen er op zitten.
  4. Gras heeft geen moeite om allerlei moeilijke vormen te bedekken.
  5. Graszoden kunnen een belangrijke rol in een tuinontwerp spelen. Een grasmat past bij vele verschillende tuinstijlen.
  6. Met graszoden ziet uw tuin er binnen een korte tijd er piekfijn uit.
  7. Onze graszoden zijn een puur natuurproduct. Gekweekt zonder plastic net en daardoor milieuvriendelijk.

Graszoden zijn kant en klare grasmatten die in korte tijd geplaatst kunnen worden. Het voordeel van graszoden ten opzichte van graszaad is dat er direct een dichte grasmat onstaat. Onkruid krijgt hierdoor bijna geen kans. Bovendien kan men in het algemeen 3 weken na het leggen van de graszoden intensief gebruik maken van de grasmat. Gezaaid gras vergt veel groeitijd en dus geduld. Daarnaast heeft onkruid meer kans en bestaat er de kans dat vogels het graszaad weg pikken. Hierdoor kan er een ongelijke verdeling van gras ontstaan in uw nieuwe gazon.

Onderhoud van graszoden

Graszoden kunnen in elke vorm of patroon worden gelegd. Maar een grasveld heeft wel onderhoud nodig om er het hele jaar van kunnen te genieten en er netjes uit te zien. Het is belangrijk om tijdens het groeiseizoen vaak te maaien met opvangbak, soms tweemaal per week. Ander onderhoud zoals het inzaaien van kale plekken, verwijderen van blad in het najaar, bemesten, beluchten, water geven en verticuteren zorgt ervoor dat de graszoden er goed uit blijven zien. Voor mensen met een drukke baan kan het onderhouden van een gazon wel eens te veel werk zijn. Schakel dan eventueel een tuinman in als u toch van een mooie grasmat wilt genieten.

Hier vindt u meer informatie over het onderhoud van uw graszoden. En hoewel we hopen dat u het niet nodig zult hebben, vindt u hier meer informatie over het bestrijden van ziektes en plagen in graszoden.