Vierkant

Bereken vierkant m

m

Rond

Bereken rond m

Driehoek

Bereken driehoek m

m

Onze graszoden

Machines om graszoden te bewerken

Over onze graszoden

De graszoden die we aanbieden bestaan uit een mengsel van roodzwenk, veldbeemd en engels raaigras. Deze samenstelling van grassoorten wordt ook wel speelgras of speelgazon genoemd. Speelgras is een mengsel dat bij uitstek geschikt is voor grasmatten die veel worden gebruikt.

De graszoden zijn 2,50 m lang en 0,40 m breed, ook wel 1 vierkante meter. De dikte van een graszode is ongeveer 1,5 cm. Deze afmetingen worden het meest gebruikt, zijn gemakkelijk te hanteren en zelf te leggen. Door op bestelling het gras te snijden, krijgt u als klant zo vers mogelijke graszoden.

 

zaad voor graszoden

Graszoden: van graszaad tot gazon

Voor dat je mooie goede stevige graszoden hebt gaan er heel wat dingen vooraf. Om te beginnen is het graszaad wat we aanschaffen met zorg gesorteerd op goed kwaliteit zaad. Het land wordt met verschillende maschines bewerkt en ook met dierlijke mest bemest. Het kweekveld wordt goed vlak gemaakt en klaar gelegd voor inzaai.

Als het gezaaid hebben is het een zorg dat het kweekveld regelmatig vochtig gehouden wordt als het niet regent.

Na een paar weken kiemt het zaad,als het gras tussen de 4 en 6 cm lang is kan er met een wals aangedrukt worden dit om een vaste ondergrond te krijgen en kleine oneffenheden weg te walsen. Daarna kan er voor de eerste keer gemaaid worden. Als het gras een aantal maanden oud is kan er gespoten worden tegen onkruiden.

maaien van het gras

Natuurlijk blijft water geven heel belangrijk voor het gras.

We bemesten regelmatig het gazon om het sneller dicht te laten groeien en om uiteindelijk een stevige mat te krijgen die ook goed beworteld is.

Er moet ook regelmatig gespoten worden om mooie schone onkruidvrije graszoden te krijgen.

Omdat er regelmatig bemest wordt met kunstmest moet er ook om de dag gemaaid worden omdat het gras dan ook vrij hard groeit vooral in de zomer soms elke dag. U hoeft zelf niet zo vaak te maaien omdat u niet zo veel bemest en gemaaid gras altijd op vangt.

Het duurt ongeveer een jaar voor dat de graszoden dicht, onkruidvrij en sterk genoeg zijn voor de verkoop.

Er is al heel wat werk en zorg verricht voor de graszoden bij u in de tuin liggen.